25 migranten omgekomen voor Libische kust, tientallen mensen gered

Aangepast
Een rubberboot met migranten voor de Libische kust, in augustus vorig jaar AFP

Voor de kust van Libiƫ zijn zeker 25 migranten verdronken. Dat melden de Libische marine en de Duitse reddingsorganisatie Sea Watch. Het waren opvarenden van een rubberboot die met meer dan honderd migranten aan boord de oversteek naar Europa probeerde te maken.

Een woordvoerder van de Libische marine zegt dat de boot vermoedelijk slagzij heeft gemaakt door het slechte weer. De marine had volgens hem te weinig middelen om hulp te kunnen bieden.

Sea-Watch
@seawatchcrew
+++ Breaking +++ Rubber dhingy sunk north of Tripoli. At least > 25 ppl. died in the incident, exact numbers still unclear. Italian Navy on the scene, SW3 on their way, operation still going.
7 maanden geleden

Volgens de Italiaanse krant la Repubblica ontdekte een patrouillevliegtuig van de Europese missie tegen mensensmokkel vanmorgen dat een rubberboot met migranten in moeilijkheden verkeerde.

Italiaanse, Spaanse en Duitse schepen gingen naar de boot op zoek. Volgens de Spaanse reddingsorganisatie Proactiva Open Arms lagen sommige migranten al uren in het water voordat de schepen hen bereikten. 85 migranten konden worden gered.

STER Reclame