Een ballon bij Luxor (archief)
NOS NieuwsAangepast

Arrestatiebevel tegen personeel na ongeluk met luchtballon bij Luxor

De aanklager in de Egyptische stad Luxor heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen vier mannen die betrokken zouden zijn bij een fataal ongeluk met een heteluchtballon, gisteren. Het gaat in ieder geval om de piloot van de ballon.

De aanklacht tegen de mannen is niet duidelijk. Vermoedelijk wordt de vier nalatigheid verweten, meldt het Egyptische persbureau MENA.

Toeristen

De ballon met twintig toeristen aan boord, onder wie Australiërs, Fransen en Argentijnen, crashte gisteren aan de westkant van Luxor. Een Zuid-Afrikaanse toerist kwam om het leven. Zo'n vijftien mensen raakten gewond.

Volgens staatsmedia waren de weersomstandigheden tijdens het ongeluk slecht. Harde wind en zandstormen teisterden verschillende regio's in het land.

Politieagenten bij de luchtballon die gisteren neerstortte in Luxor

19 doden

Ballonvaarten in Luxor zijn zeer populair bij toeristen. 's Ochtends vroeg stijgen iedere dag luchtballonnen op om de zon te zien opkomen boven de Vallei der Koningen, waar veel graven van farao's zijn. De afgelopen jaren waren er vaker ongelukken. Het ernstigste was in 2013, toen negentien voornamelijk Aziatische en Europese toeristen om het leven kwamen. Een heteluchtballon vloog toen in brand, explodeerde en stortte neer.

Uit onderzoek bleek dat het ongeluk was veroorzaakt door een lekkende brandstofslang. Daarna werden luchtballonvaarten in Egypte voor een maand stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl