Verbeek tijdens de halve finale tegen Bahrein
NOS VoetbalAangepast

Verbeek brengt Oman in extase na winst Golf Cup

Trainer Pim Verbeek heeft met Oman de Golf Cup gewonnen. Het toernooi wordt gezien als het kampioenschap van het Arabisch Schiereiland.

In Koeweit versloeg Oman de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) na strafschoppen, nadat er in 120 minuten niet gescoord werd. De VAE, met de Italiaanse trainer Alberto Zaccheroni (oud-coach van onder meer AC Milan en Juventus), kreeg het hele toernooi geen doelpunt tegen.

Schlemiel

De schlemiel van de VAE was Omar Abdulrahman. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd miste de vleugelspeler een strafschop en ook tijdens de stafschoppenserie faalde Abdulrahman. Door die misser won Oman voor de tweede keer in de geschiedenis de Golf Cup.

De 61-jarige Verbeek is ruim een jaar in dienst bij Oman. Eerder was de Rotterdammer bondscoach van onder meer Zuid-Korea en Australië.

  • ANP
    Het leger van Koeweit staat om de tribune heen
  • ANP
    Een slachtoffer krijgt hulp
  • ANP
    Een speler van Oman buigt zich over een van de slachtoffers

Fans vallen van tribune

Na afloop van het duel begaf een stuk glas van een gedeelte van de tribunes het. Hierdoor vielen toeschouwers naar beneden. Naar verluidt zijn enkele tientallen fans gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl