NOS SportAangepast

Ritsma en Tuitert over vertrek Eurlings: had veel eerder gemoeten

Rintje Ritsma en Mark Tuitert schoven vanmiddag aan om hun analyse te geven op de EK afstanden, maar uiteraard kon ook het gesprek van de dag niet onbesproken blijven. Beide NOS-analytici noemen de beslissing van Camiel Eurlings om af te treden als IOC-lid "de enige juiste".

Ritsma en Tuitert over vertrek Eurlings

Tuitert: "Het kon niet anders dan dat deze beslissing zou worden genomen, hier hebben we op gewacht. Dit had veel eerder gemoeten, maar het besef is pas veel later gekomen. Door druk van buitenaf."

Ritsma: "Op het moment dat zoiets naar buiten komt, moet hij meteen op non-actief worden gezet. Een sporter wordt naar huis gestuurd als hij 's avonds een biertje drinkt, maar Eurlings kan nog twee jaar in de wachtkamer zitten."

Nederlandse opvolger

Nu Eurlings is teruggetreden, rijst de vraag of Nederland een nieuw IOC-lid kan aandragen om de vrijgekomen positie in te vullen. De schaatsanalytici erkennen het belang van een Nederlands lid bij het internationale sportorgaan.

Camiel Eurlings

Ritsma: "Het is belangrijk om voor Nederlandse sporters op te komen en dicht bij het vuur te zitten." Tuitert: "Het is goed om een stem te hebben. Wij zijn een grote wintersportnatie, dus daar hoort een vertegenwoordiging bij."

Ritsma of Tuitert?

Ritsma: "Of ik daarin geïnteresseerd ben? Ik vind mijzelf niet echt geschikt voor politieke functies." Tuitert: "Nee, ik voel mij absoluut niet geroepen. Dit is veel politiek en bestuurlijk werk. Wie weet over een aantal jaren..."

Ritsma: "Ik denk dat andere kandidaten daar geschikter voor zijn. Wie? Jochem Uytdehaage, Carl Verheijen. Die kunnen daar iets meer geduld voor opbrengen, denk ik."

Tuitert: "Minke Booy. Mensen met een sportachtergrond die zich ook op bestuurlijk vlak hebben bewezen. Die ergens voor staan en dat durven te uiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl