Marianne Vos tijdens het WK veldrijden in Bieles in januari 2017 ANP

Verkouden Vos zegt af voor NK veldrijden

time icon Aangepast

Marianne Vos komt de komende twee weken niet in actie bij het veldrijden. Ze stapt zondag niet in Leuven op de fiets en zal een week later ook niet haar Nederlandse titel verdedigen op de NK in Surhuisterveen. Vos kampt met de nawee├źn van een verkoudheid die ze vorige maand opliep.

Het is nog onduidelijk of ze op tijd fit is voor de WK van begin februari in Valkenburg. "We bekijken hoe Marianne herstelt", aldus Eric van den Boom, de teammanager van Vos. "Op basis daarvan besluiten we hoe we verder gaan en welk traject we volgen richting het wereldkampioenschap veldrijden".

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vos zwoegend achtste in Scheldecross

Vos werd in het verleden zeven keer wereldkampioen veldrijden. De laatste keer was in 2014. Vorig jaar eindigde ze in Bieles als tweede achter de Belgische Sanne Cant.

Van der Breggen wel

Donderdag maakte Anna van der Breggen bekend juist wel deel te nemen aan de NK in Surhuisterveen. Daarin neemt ze het op tegen onder anderen Lucinda Brand, Sophie de Boer, Thalita de Jong en Maud Kaptheijns.

STER Reclame