Hein Otterspeer tijdens de WB-wedstrijden in Heerenveen in november ANP

Hein Otterspeer heeft zich afgemeld voor de 500 meter van vandaag bij de EK afstanden in Kolomna. Otterspeer heeft te veel last van een rugblessure. Hij wordt niet vervangen door een andere schaatser.

Otterspeer beslist zaterdag of hij wel van start gaat op de 1.000 meter. De schaatser van Lotto-Jumbo is ook geselecteerd voor de teamsprint van zondag.

Het is een nieuwe teleurstelling voor Otterspeer, die zich vorige week op het OKT niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen. Hij liep zijn rugblessure donderdag op bij een alledaagse bezigheid na de training in Kolomna.

Otterspeer blesseerde rug bij veters strikken

"Aan het einde van de training boog ik me voorover om de veters van mijn schaatsen te strikken en ik kwam niet meer omhoog", aldus Otterspeer. "Veters strikken, waar hebben we het over? Ik doe het honderd keer per jaar. Het schoot erin en het zweet brak me uit."

Otterspeer houdt wel goede hoop voor de 1.000 meter van zaterdag. "Het gaat een stuk beter dan gisteren, maar de 500 meter van vandaag komt te vroeg. Het is wel eeuwig zonde, het was een mooie rit geweest tegen Michel Mulder."

Otterspeer rekent zich niet rijk met olympische reserverol

Otterspeer ging in de catacomben in Kolomna ook nog even in op zijn olympische reserverol, die ten koste ging van Thomas Krol. "Ik had er niet op gerekend. Voor mij was het duidelijk dat ik er naast zou zitten, met twee keer een vierde plek bij het OKT."

Krol werd derde op het olympisch kwalificatietoernooi, maar toch werd Otterspeer aangewezen als reserve. "Ik had Thomas nog een berichtje gestuurd, want je leeft toch met die jongen mee. Pas daarna zag ik mezelf terug als reserve. Het is voor mij toch een lichtpuntje, de deur staat op een kiertje."

De reserverol betekent dat Otterspeer in Pyeongchang in actie komt als de geblesseerde Kai Verbij de Spelen niet haalt. "De Spelen blijven mijn droom, dat is onveranderd", aldus Otterspeer.

STER reclame