Beelden van direct na het treinongeval

In Zuid-Afrika zijn zeker 14 doden gevallen bij een treinongeluk. Tientallen mensen raakten gewond. De hulpdiensten vrezen dat het dodental verder oploopt, omdat er mogelijk nog mensen vastzitten in het wrak.

De trein, die onderweg was van Port Elizabeth naar Johannesburg, botste bij een overweg tegen een vrachtwagen en een auto, waarna de trein ontspoorde en in brand vloog.

"De brand ontstond in een van de treinstellen en verspreidde zich snel door de trein. Ambulancemedewerkers hebben passagiers geëvacueerd, terwijl brandweermensen de vlammen probeerden te bedwingen", zegt een woordvoerder van hulpdienst ER24 tegen de website Maroela Media.

Het ongeluk gebeurde tussen de plaatsen Hennenman en Kroonstad in de provincie Vrijstaat, zo'n 220 kilometer ten zuidwesten van Johannesburg.

Locatie van het ongeluk

Volgens Zuid-Afrikaanse media zaten er vooral vakantiegangers in de trein. "Wij waren in de restauratiewagen, waar iedereen zat te ontbijten, toen de trein met een ruk tot stilstand kwam. Van sommige mensen hoorde ik dat de trein al een even toeterde voor het ongeluk gebeurde", vertelt een passagier Tiaan Esterhuizen tegen Maroela Media.

STER reclame