Nicolás Tagliafico (met witte bandage om het hoofd) toont de Copa Sudamericana ANP

In de zoektocht naar een linksback is Ajax uitgekomen bij de Argentijn Nicolás Tagliafico. Woensdagavond maakte Independiente het nieuws bekend.

Tagliafico neemt via een filmpje op Twitter afscheid van de fans. De club bedankt Tagliafico en schrijft erbij dat "Ajax goud in handen heeft".

Met de transfer van de 25-jarige eenmalig international is een bedrag van circa 4,5 miljoen euro gemoeid. Independiente heeft daarbij een doorverkooppercentage bedongen.

Blessures

Ajax zat al geruime tijd om een linksback verlegen. Blessures van Max Wöber, Nick Viergever en Daley Sinkgraven maakten deze winterse versterking noodzakelijk.

Tagliafico kwam eerder in zijn vaderland uit voor Banfield. In het seizoen 2012/2013 werd hij verhuurd aan het Spaanse Murcia, maar dat werd geen succes.

Op 13 december veroverde Tagliafico met Independiente de Copa Sudamericana - vergelijkbaar met de Europa League - door in de finale Flamengo te verslaan.

Wereldbeker

De deal tussen Independiente en Ajax is 46 jaar na de strijd om de wereldbeker. Ajax won die prijs in 1972 door de Argentijnen over twee wedstrijden te verslaan (1-1, 3-0).

STER reclame