Korpschef Frank Paauw van Rotterdam ANP

Politie pakt dure spullen jongeren zonder inkomen af

tijd van publicatie Aangepast

Agenten in Rotterdam gaan dure spullen afpakken van jongeren die niet kunnen aantonen hoe ze die betaald hebben. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om exclusieve jassen, dure sneakers en chique horloges.

Het idee komt van een wijkagent in Delfshaven. Volgens de politie lopen jongeren soms rond met peperdure kleding of een Rolex terwijl ze geen officieel inkomen hebben. Zo'n jongere moet, zeker als hij verdacht wordt van criminele activiteiten, zich verantwoorden.

De Rotterdamse politie lette in het verleden in het kader van de patseraanpak ook al op jongeren met dure auto's. De afpakactie van de politie is een proef die in eerste instantie een paar maanden gaat duren.

Ook het Openbaar Ministerie doet mee met het experiment. Dat bepaalt wat in beslag genomen mag worden en beoordeelt wat juridisch haalbaar is.

De politie wil met deze aanpak het signaal afgeven dat misdaad niet loont, schrijft RTV Rijnmond. Volgens korpschef Frank Paauw zal de politie zich in eerste instantie vooral richten op een overlastgevende en criminele jeugdgroep in Rotterdam-West.

De ondermijningsaanpak richt zich ook op malafide bedrijven, drugscriminaliteit en illegaal gokken.

Dit is een artikel van

STER Reclame