De Nederlandse viermansbob in actie bij de laatste wereldbeker in Igls AFP

Nu de Olympische Winterspelen voor de Nederlandse bobsleeërs onhaalbaar zijn, slaat het team van piloot Ivo de Bruin de wereldbekerwedstrijd in Altenberg over. In plaats daarvan doen de twee Nederlandse sleeën dit weekend mee aan de Europa Cup in Igls.

De wereldbeker in Altenberg telt nog mee voor kwalificatie voor de Spelen, maar daarvoor zijn de twee Nederlandse teams al kansloos.

"Het werd in de eerste vijf wereldbekerwedstrijden duidelijk dat we ons helaas niet gingen plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat is een uiterst bittere pil die we hebben moeten slikken, maar tegelijkertijd kwam het ook niet als een volslagen verrassing", zegt De Bruin. "We wisten vanaf dag één dat het een heel lastig traject zou worden. Helaas is dat bewaarheid geworden."

Nieuw doel

Inmiddels heeft De Bruin zijn vizier al op het nieuwe seizoen gericht. Een goede klassering in de Europa Cup kan daarbij helpen. De Bruin: "Als we nu daarin weten te scoren, kunnen we hoger eindigen op de wereldranglijst en daarmee een betere uitgangspositie voor volgend seizoen vergaren. Dus daarin hebben we een nieuw richtpunt voor onszelf."

Piloot De Bruin en remmer Bror van der Zijde sleeën vrijdag in de tweemansbob. Een dag later komt de viermansbob (met ook Janko Franjic en Jeroen Piek) in actie.

STER reclame