Luchtfoto Lelystad Airport
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Commissaris van de koning Flevoland: protesten vliegveld rituele rimpelingen

Protesten uit Gelderland en Overijssel zullen er niet toe leiden dat de opening van Lelystad Airport wordt uitgesteld, denkt Leen Verbeek, de Flevolandse commissaris van de koning.

"In 2018 worden de laatste voorbereidingen gedaan voor de opening - in april 2019 - van het vliegveld Lelystad. De gebruikelijke, bijna rituele rimpelingen bij onze buurprovincies, zullen dit naar mijn mening niet uitstellen", zei hij in zijn nieuwjaarsspeech.

Leen Verbeek

Verbeek zegt dat zijn uitspraken niet zijn gebaseerd op een onderbuikgevoel, maar op gesprekken met bijvoorbeeld Kamerleden, het ministerie, Schiphol en het bedrijfsleven. "Dat brengt mij tot zo'n uitspraak. Natuurlijk moet er huiswerk gedaan worden, natuurlijk moet er wat gebeuren. Maar ik denk dat wij daar op een positieve manier uit gaan komen", zei hij tegen Omroep Flevoland.

Verbeek wees er ook nog op dat regio's buiten Flevoland kunnen profiteren van de "banenmotor" die Lelystad Airport gaat zijn.

Het is de bedoeling dat Lelystad vanaf 2019 de vakantievluchten van Schiphol overneemt, om op die luchthaven onder meer ruimte te krijgen voor intercontinentale vluchten.

Advertentie via Ster.nl