Jean-Paul de Jong ANP Pro Shots

FC Utrecht heeft clubman Jean-Paul de Jong gepromoveerd tot hoofdtrainer. Hij is de opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. De 47-jarige De Jong was de afgelopen jaren de rechterhand van Ten Hag.

Utrecht trok twee nieuwe assistenten aan, ex-Utrecht-spelers Luc Nijholt en Marinus Dijkhuizen, eind november ontslagen als hoofdcoach bij Cambuur. Rick Kruys wordt van part-time nu full-time assistent, Stefan Postma blijft keeperstrainer en Hans van de Haar vertrekt als assistent.

"Deze technische staf is complementair, op basis van kwaliteiten, ervaring en karakter", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van Utrecht. "Nationale en internationale ervaring halen wij hiermee aan boord bij FC Utrecht."

Jean-Paul de Jong met Erik ten Hag ANP Pro Shots

435 duels

De Jong speelde tussen 1993 en 2007 435 duels in het eerste elftal van FC Utrecht. In 2003 en 2004 won hij met de club uit de Domstad de KNVB-beker.

Na zijn carrière ging de Utrechter aan de slag als jeugdtrainer bij FC Utrecht. Na zes seizoenen verkaste hij naar eerstedivisionist FC Eindhoven. Daar kende hij twee succesvolle jaren als hoofdtrainer.

Na zijn periode in Noord-Brabant keerde hij terug bij zijn oude liefde, waar hij onder Ten Hag veldtrainer werd. De Jong kreeg ook nog het aanbod trainer van Jong PSV te worden, maar liet die baan lopen om FC Utrecht trouw te kunnen blijven.

STER reclame