Vloot weer onderweg in Ocean Race

Aangepast
Brunel en Mapfre in Melbourne AFP

De vloot in de Volvo Ocean Race is dinsdag vanuit Port Philip Bay in Melbourne begonnen aan de vierde etappe over 6.000 nautische mijlen naar Hongkong, voor het eerst onderdeel van de zeilrace om de wereld. De geschatte finishdata zijn 20-21 januari.

De Spaanse zeilboot Mapfre van schipper Xabi Fernández begon de race als koploper voor het Chinese Dongfeng, Vestas 11th Hour (VS/Den) en de Nederlandse boot Brunel van Bouwe Bekking. AkzoNobel van Simeon Tienpont staat zesde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Volvo Ocean Race onderweg naar Hongkong

Team AkzoNobel had de derde etappe door schade aan de mast en het grootzeil met grote achterstand beëindigd. Die schade was veroorzaakt door de harde wind op de Zuidelijke Oceaan.

'Dát is het mooie aan de Volvo Ocean Race'

Carolijn Brouwer had vooral genoten op de Zuidelijke Oceaan. Ze doet voor de derde keer mee aan de Ocean Race, nu namens Dongfeng. In de derde etappe maakte ze een spannende strijd met koploper Mapfre mee.

"Midden op de Zuidelijke Oceaan je tegenstander een hele etappe lang zien motiveert enorm om harder te varen", aldus Brouwer. "Dát is het mooie aan de Volvo Ocean Race en de voornaamste reden om weer mee te doen."

STER Reclame