De spelers van Liverpool vieren de late 1-2 van Ragnar Klavan (l)

Oud-AZ'er Klavan helpt Liverpool, United wint bij Everton

Dankzij een zeer late zege op Burnley blijft Liverpool nog altijd goed meedoen om de bovenste plaatsen in de Premier League. In Burnley werd het mede dankzij voormalig AZ-speler Ragnar Klavan 2-1 voor de bezoekers. Manchester United wist ook te winnen. Op bezoek bij Everton werd het 0-2.

Met Georginio Wijnaldum in de basis, maar nieuwe aankoop Virgil van Dijk nog buiten de selectie, kwam Liverpool na iets meer dan een uur spelen op voorsprong. Spits Sadio Mané tekende met een schitterende knal van net buiten het strafschopgebied voor de 0-1.

Jóhann Berg Gudmundsson, eveneens een oud-AZ'er, leek drie minuten voor tijd Burnley een punt te bezorgen door de 1-1 te maken. Klavan stak daar echter een stokje voor met zijn 2-1 in de 94ste minuut.

Anthony Martial maakte de 0-1

Speciaal duel Rooney

Everton, met Wayne Rooney in de basisformatie, en Manchester United maakten er een tamme wedstrijd van. In de tweede helft brak Anthony Martial het duel open door de 0-1 te maken. Tien minuten voor tijd verdubbelde Jesse Lingard de score met een mooi gekruld schot in de verre hoek.

Rooney, die zijn carrière begon bij Everton en dertien jaar voor United speelde, kon niets betekenen. Hij werd in de 62ste minuut naar de kant gehaald. Davy Klaassen zat niet bij de selectie.

Manchester United klimt door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst. Liverpool heeft drie punten minder en staat vierde.