Door hevige sneeuwval zijn er lange files ontstaan in de Franse Alpen
NOS NieuwsAangepast

Frankrijk opent opvangcentra voor gestrande reizigers in files Franse Alpen

In de Franse Alpen zijn opvangcentra geopend voor wintersporters die vast zijn komen te zitten op de snelwegen vanwege zware sneeuwval. Mensen die niet verder kunnen rijden, kunnen gratis slapen in de centra in Albertville, Moûtiers en Bourg-Saint-Maurice.

Veel automobilisten stonden uren in de file. Door de hevige sneeuwval zijn veel wegen afgesloten. Ook is het extra druk met wintersporters die of nog vakantie hebben of terug gaan naar huis.

Ook richting het bij Nederlanders populaire wintersportgebied Val Thorens is er geen doorkomen meer aan. Mensen komen het gebied niet in, maar ook niet meer uit.

Sneeuwval en gladheid veroorzaken de hele dag al veel verkeersproblemen in wintersportgebieden in Europa. Vooral in Frankrijk, België en Luxemburg is het oppassen geblazen, waarschuwde de ANWB.

In de Franse Alpen is vanwege de sneeuw zeker nog tot morgen code oranje van kracht. Ook vannacht heeft het daar veel gesneeuwd. Op sommige plekken viel ruim een halve meter.

Ook in andere wintersportgebieden waren er verkeersproblemen. In grote delen van de Belgische Ardennen sneeuwde het zo hard dat de snelwegen op sommige plekken vrijwel onbegaanbaar waren. Het verkeer op Belgische wegen die naar Luxemburg leiden, stond muurvast en ook vanuit Maastricht had het verkeer veel last van de sneeuwval.

Op lokale wegen in Luxemburg is het vrijwel overal glad door de sneeuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl