NOS SchaatsenAangepast

Opgeluchte Nuis: ik weet gewoon dat ik het kan

Hij was vooraf best wel zenuwachtig bekende Kjeld Nuis na het rijden van de 1.000 meter op het olympisch kwalificatietoernooi. Op overtuigende wijze veroverde hij zijn eerste startbewijs voor de Olympische Spelen. "Ik weet gewoon dat ik het kan."

Nuis: ik heb gewoon niets fout gedaan

Zijn 1.07,64 was bovendien goed voor een nieuw baanrecord in Thialf. "Vorig jaar liep iedereen maar te zeuren dat ik het moest laten zien en dat heb ik toen ook gedaan. En nu weer. Ook nog in een sick baanrecord. Dat had ik nu echt niet verwacht."

Na twee mislukte olympische kwalificatietoernooien slaagde Nuis nu wel. "Ik heb niets fout gedaan, dat is goed met de druk omgaan. Het is me eindelijk gelukt!"

Slechte rit

Achter Nuis eindigde Koen Verweij als tweede en hij is daarmee ook verzekerd van een startbewijs op de 1.000 meter. "Met zo'n slechte rit toch zo'n tijd rijden, dat is wel goed", aldus Verweij.

Verweij: goede tijd ondanks slechte race

Verweij reed na een valse start een rommelige eerste ronde, maar herstelde zich knap in de slotronde en klokte 1.08,36. "Ik maakte een misser en ging bijna op mijn plaat. Dat is slecht en hoort niet. Misschien toch door de zenuwen, maar eigenlijk houd ik daar ook van."

"Het gaat wel de goede kant op, maar nu moet ik nog constanter worden", vertelde Verweij. "Zoals ik nu in mijn vel zit, moet dat op de Spelen wel goed komen. Op dat moment moet ik echt alles goed doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl