Hollandse Hoogte

Presentator Adam Curry is onderscheiden met de Marconi Oeuvre Award 2017. Zijn vroegere radiomaatje Jeroen van Inkel maakte dat bekend in het tv-programma RTL Boulevard. Curry woont in de VS en kreeg het nieuws te horen via Skype.

Volgens de jury van de Marconi Award ontvangt hij de onderscheiding omdat "hij niet alleen met Curry & Van Inkel een legendarisch programma neerzette, maar ook vanwege zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op online gebied".

Veronica

Het vernieuwende en populaire Curry & Van Inkel van de toen nog publieke omroep Veronica liep op Radio 3 van 1984 tot en met 1987, toen Curry naar MTV vertrok. Sindsdien zijn er verschillende reünie-uitzendingen geweest.

Ook volgens Van Inkel heeft Curry veel betekend voor de radio. Zo heeft hij volgens Van Inkel de podcast op de kaart gezet. "Dat is ook een vorm van uitzenden waar steeds meer mensen naar luisteren", zei Van Inkel, die in 2010 de oeuvreprijs kreeg.

Vorig jaar ging de Marconi Oeuvre Award naar Tineke de Nooij, net als Curry en Van Inkel voormalig presentator bij Veronica.

STER reclame