Nadal mist start tennisseizoen in Brisbane

Aangepast
Rafael Nadal AFP

Rafael Nadal heeft zijn start van het nieuwe tennisseizoen uitgesteld. De Spanjaard, de nummer 1 van de wereld, heeft zich afgemeld voor het ATP-toernooi van Brisbane.

De 31-jarige Nadal zou zijn seizoen komende week beginnen in Brisbane, maar laat het voorbereidingstoernooi op de Australian Open schieten om zich beter te kunnen voorbereiden op het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

"Ik wilde graag in Brisbane spelen, maar ik ben er na een lang seizoen en mijn late start van de voorbereiding nog niet klaar voor", laat Nadal weten. Het toernooi van Brisbane begint op 31 december.

Rafa Nadal
@RafaelNadal
I am sorry to announce I won’t be coming to Brisbane this year. My intention was to play but I am still not ready after last year’s long season and the late start of my preparation. I had a great time there and it was a great start to the month I spent in Australia
1 jaar geleden

Nadal speelde begin dit jaar wel in Brisbane. Hij strandde in de Australische stad in de kwartfinales, om vervolgens bij de Australian Open door te dringen tot de eindstrijd.

De aanvoerder van de wereldranglijst zou deze week eigenlijk meedoen aan een demonstratietoernooi in Abu Dhabi, maar ook daar meldde hij zich voor af.

STER Reclame