Prins Harry en Obama praten over staatszaken, zangeressen en ondergoed

time icon Aangepast
Reuters

In een bijzonder radio-interview vertelt de Amerikaanse oud-president Barack Obama aan BBC-gastpresentator prins Harry dat hij na zijn vertrek uit het Witte Huis zijn vrijheid terug heeft. Sinds zijn aftreden slaapt Obama wat langer uit en hij is blij dat hij zelf zijn dag kan indelen.

In het programma op BBC Radio 4 dat vanochtend is uitgezonden, praten de prins en Obama ook over staatszaken. Obama vertelt dat hij op de dag dat hij aftrad vooral rust en tevredenheid voelde. "Toch is er ook veel werk dat nog niet af is. En ik mis het werk wel, vooral omdat het zo interessant was", zegt hij. De hervorming van de gezondheidszorg noemt Obama een van de belangrijkste zaken die hij bereikt heeft.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Prins Harry over zijn interview met oud-president Obama

In het eerste grote interview dat Obama geeft sinds z'n aftreden, noemt hij zijn opvolger, Donald Trump, niet bij naam. Wel zegt Obama dat politici voorzichtig moeten zijn met wat ze op social media allemaal verkondigen, "Een van de gevaren van internet is dat mensen totaal verschillende werkelijkheden kunnen hebben. Ze nestelen zich in informatie die hun eigen vooroordelen alleen maar bevestigt."

Onderbroeken

Luchtiger onderwerpen komen ook voorbij. In een rondje vragen vraagt prins Harry Obama of hij boxershorts of gewone onderbroeken draagt. Daarop komt geen antwoord. Wel vertelt Obama dat hij liever luistert naar Aretha Franklin dan naar Tina Turner. En dat hij meer fan is van de voormalige basketbal-ster Michael Jordan dan van de huidige topper LeBron James.

Prins Harry interviewt in het programma ook andere gasten, onder wie zijn vader prins Charles. Die maakt zich zorgen over milieu en klimaatverandering, waar volgens hem nog niet genoeg aandacht voor is.

De prins zegt dat hij niet veel interviewervaring heeft, maar dat hij veel geleerd heeft. Hij vond het vooral leuk om Obama te interviewen, "en dat terwijl Obama eigenlijk liever mij wilde interviewen."

BBC Radio 4 Today
@BBCr4today
Up next... Prince Harry interviews @BarackObama on his time in office and hopes for the future #r4today
1 jaar geleden

STER Reclame