De boeg van het beschadigde cruiseschip
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Nog twee gewonden in ziekenhuis na aanvaring cruiseschip bij Duisburg

Van de opvarenden die gewond raakten bij het ongeluk met een cruiseschip op de Rijn bij Duisburg, liggen er nog twee in het ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerster van de Zwitserse rederij aan Omroep Gelderland.

Op Tweede Kerstdag ramde de Swiss Crystal een pijler van een brug over de Rijn. Daarbij raakten volgens de rederij 30 mensen gewond: 26 passagiers en vier bemanningsleden. Na de botsing moesten tien gewonden naar het ziekenhuis worden gebracht. Acht mensen konden daar al snel weer weg.

Met de bus terug

Aan boord waren 101 passagiers, twee begeleiders en 26 bemanningsleden, allen Nederlanders. Ze zouden na hun cruise in Arnhem van boord gaan.

Het werd de bus terug. Laat op de avond na de botsing konden opvarenden overstappen op een ander cruiseschip. Daarmee zijn ze naar de haven in Duisburg gebracht. Van daaruit konden passagiers met de bus terug worden gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk. Volgens de rederij is dat een zaak van politie, justitie en de Duitse Rijkswaterstaat. Op foto's is duidelijk te zien dat de boeg van het ruim 100 meter lange schip flink is beschadigd.

De rederij onderzoekt hoe groot schade is. Het cruiseschip voer tegen de pijler van de snelweg A42. Die was uit voorzorg in beide richtingen afgesloten. Vanochtend werd de schade opgenomen en gecontroleerd of de brug nog stevig genoeg is.

Cruiseschip ramt brugpijler bij Duisburg

Advertentie via Ster.nl