Williams staat vier maanden na bevalling voor rentree

Serena Williams na het winnen van de Australian Open in januari AFP

Amper vier maanden na de geboorte van haar eerste dochter viert Serena Williams zaterdag haar rentree op de tennisbaan. De Amerikaanse speelt dan in Abu Dhabi een demonstratieduel met Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko.

De 36-jarige Williams kwam begin dit jaar voor het laatst in actie tijdens haar zegetocht op de Australian Open in Melbourne.

De partij in Abu Dhabi is voor Williams een goede test op weg naar het nieuwe seizoen. Meermalen heeft ze laten weten graag haar titel te willen verdedigen bij de Open Australische kampioenschappen, die op maandag 15 januari beginnen. In Abu Dhabi kan Williams voor zichzelf bepalen of ze fit genoeg is om bij het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe jaar acte de présence te geven.

Afmelding Nadal

Onder anderen Williams en Ostapenko werden op het laatste moment door de organisatie in Abu Dhabi ingevlogen, nadat Rafael Nadal, Stan Wawrinka en Milos Raonic zich hadden afgemeld voor het exhibitietoernooi. Dat drietal is nog niet volledig fit en wil met het oog op het nieuwe seizoen geen risico nemen.

STER Reclame