Nicolai Jørgensen

Feyenoord sluit kampioensjaar in stijl af

Feyenoord heeft het historische kampioensjaar 2017 passend afgesloten. In het eigen stadion waren de mannen van coach Giovanni van Bronckhorst met 5-1 te sterk voor hekkensluiter Roda JC.

Laatkomers hadden het nakijken in De Kuip. Al na 45 seconden scoorde Nicolai Jørgensen en tweeënhalf minuut later was het al 2-0 door Jens Toornstra. Beide goals werden voorbereid door Sam Larsson, die vooral bij de openingstreffer met een mooi hakje zijn klasse liet zien.

Record

Toornstra evenaarde met zijn treffer een eredivisierecord van voormalig Haarlem-speler Joop Böckling. Zijn laatste negentien doelpunten waren allemaal op eigen bodem.

Tonny Vilhena haalt uit
    Steven Berghuis baalt van een gemiste kans

Feyenoord wervelde en hield dat tempo de gehele eerste helft vol. De vele kansen die daaruit voortvloeiden, resulteerden aanvankelijk echter niet in meer doelpunten. Vooral Tonny Vilhena had minstens een van zijn drie kansen moeten benutten.

Even na rust wist de middenvelder wel te scoren, maar de vlag ging terecht omhoog voor buitenspel. Het volledig dronken gespeelde Roda leefde nog en deed plots weer volop mee toen de van Feyenoord gehuurde Simon Gustafson geheel vrijstaand de 2-1 binnen kopte.

Tussen hoop en geluk

Die hoop hield zes minuten stand. Met wat geluk kwam de bal voor de voeten van Jørgensen en de Deen maakte met gemak zijn zevende treffer van het seizoen.

In het vervolg had scheidsrechter Jochem Kamphuis nog een paar keer aan beide kanten de bal op de stip kunnen leggen. Dat deed hij niet, maar Steven Berghuis maakte er alsnog 4-1 en 5-1 van. Zijn intikkertjes waren niet te missen.