Pro Shots

VVV-Venlo heeft zijn aanhang de eerste thuiszege sinds 12 augustus geschonken. Met zijn tweede, derde en vierde competitietreffer schoot Lennart Thy VVV langs Heracles Almelo: 3-1. De gepromoveerde Venlonaren verdrongen daardoor Heracles van de tiende plaats.

Na een plichtmatig eerste kwartier viel de 1-0 uit de lucht. Torino Hunte ging een een-tweetje aan met Clint Leemans, waarna Hunte de vrijstaande Lennart Thy aanspeelde en de Duitser van zestien meter binnen kon schieten.

Onverwacht

De 1-1 viel al even onverwacht. Roel Janssen liet Tim Breukers per ongeluk struikelen, waarna arbiter Christiaan Bax even nadacht en de bal op de stip legde. Reuven Niemeijer faalde vervolgens niet.

Ook in het restant van de eerste helft was het spel gezapig in Venlo, al had Breukers wel de 1-2 op zijn schoen. Lars Unnerstall tikte zijn schot over.

Hoewel het spel na rust nauwelijks beter was, kwam VVV feller uit de kleedkamer en opnieuw schoot Thy zijn ploeg op voorsprong. De Duitser werd diep gestuurd en Bram Castro twijfelde of hij moest uitkomen. De doelman bleef staan en Thy verschalkte hem met een hard schot in de korte hoek.

Heracles, dat in uitduels slechts twee punten heeft gehaald, zocht wel naar de 2-2, maar creëerde daarvoor nauwelijks kansen. Unnerstall werd geen enkele keer aan het werk gezet.

Thy schiet Graef uit de boeken

Een kwartier voor tijd stuurde Clint Leemans Thy weer diep en die vond met links de verre hoek. Thy werd de eerste VVV'er met een hattrick in de eredivisie sinds Maurice Graef in 1994 tegen FC Utrecht.

In de slotfase hield Unnerstall met twee goede reddingen VVV overeind en de Limburgers kregen ook hulp van de paal bij een schot van Kristoffer Peterson.

Statistieken VVV-Heracles

STER reclame