Tunnel A2 dicht: automobilisten spookrijdend terug over afgekruiste rijbaan

Aangepast
Facebook politie Stichtse Vecht

De politie Stichtse Vecht heeft gisteren twee automobilisten aangehouden wegens extreem rijgedrag op de A2. In totaal drie automobilisten negeerden zaterdag de rode kruisen boven de hoofdrijbaan van de A2, waarna ze 2 kilometer verderop op de wegens werkzaamheden afgesloten Leidsche Rijntunnel stuitten.

Ze draaiden om en keerden spookrijdend, met een snelheid van 100 km/uur over de afgekruiste rijbaan terug. Aangekomen op de plek waar ze eerder de parallelbaan hadden moeten pakken vanwege de rode kruisen, keerden ze opnieuw om.

De drie bestuurders reden de parallelbaan op en vervolgden zo hun weg, nu wél op de correcte manier. Rijkswaterstaat zag dit op de wegbewakingscamera's en besloot de parallelbaan af te sluiten.

Met behulp van de camerabeelden kon de politie twee van de drie spookrijders traceren. Ze raakten direct hun rijbewijs kwijt, schrijft RTV Utrecht.

Extreem

De Leidsche Rijntunnel in de A2 van Amsterdam naar Utrecht was wegens werkzaamheden afgesloten met een slagboom. Twee kilometer voor de tunnel moesten automobilisten de parallelbaan op.

De politie schrijft op Facebook dat wel vaker rode kruisen genegeerd worden, "maar zo extreem als gisteren hebben we het nog niet meegemaakt." De agenten van Stichtse Vecht maken excuses aan de andere weggebruikers, omdat die door het afsluiten van de ventweg in een file terechtkwamen.