NOS VoetbalAangepast

Jan Mulder over 2017: dipje Oranje was onvermijdelijk

Jan Mulder kijkt, samen met NOS-verslaggever Joep Schreuder, terug op voetbaljaar 2017. Met name het verschil tussen het Nederlands en Belgisch voetbalelftal werd pijnlijk duidelijk. De zuiderburen plaatsten zich zonder moeite voor het WK in Rusland volgend jaar, Nederland strandde als nummer drie in de groepsfase.

Mulder over voetbaljaar 2017: Oranje floreert bij supersterren

"Het was onvermijdelijk dat dit zou gebeuren", zegt Mulder over Oranje, dat voor de tweede keer op rij een eindtoernooi misliep. "Op een gegeven moment zie je die uitslagen en de manier van spelen. Er is een soort paniek ontstaan en dat is eigenlijk heel normaal. Na enkele decennia met hoogtepunten zit je nu in een dipje."

Waar het kommer en kwel is bij Oranje, heerst euforie bij de Rode Duivels. De zuiderburen hebben hun zaakjes goed op orde en behoren met hun sterrenteam zelfs tot de internationale top. Een gouden generatie zorgt voor hoogtijdagen in het Belgisch voetbal.

Supersterren

"Ons soort landen floreert bij supersterren. Denk aan Johan Cruijff, Marco van Basten, Ruud Gullit en Rob Rensenbrink. België heeft dat nu met Eden Hazard, Kevin de Bruyne en Dries Mertens. Dat sterft ook weer uit", weet Mulder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl