Sneeuwwitje in de Efteling
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Renovatie voor Sneeuwwitje en dwergen in de Efteling

Een van de allereerste sprookjes in de Efteling gaat op de schop. Over ongeveer twee maanden wordt Sneeuwwitje flink opgeknapt; naar verwachting is de voorstelling van het sprookje zeker vier maanden niet te bewonderen.

De opknapbeurt is onderdeel van een groter renovatieplan van de alleroudste sprookjes in het Sprookjesbos. Eerder al werden de Indische Waterlelies, Roodkapje en Hans en Grietje onder handen genomen. Op dit moment is de Vliegende Fakir in groot onderhoud (ook al beweert de Efteling dat de fakir vakantie viert). Eind februari volgt dus Sneeuwwitje. De sprookjes zijn allemaal sinds de opening in 1952 te bewonderen.

Koesteren

"Sneeuwwitje is een sprookje van het eerste uur", vertelt een woordvoerster van het pretpark aan de website Looopings. "Zo'n iconisch tafereel willen we koesteren." De renovatie richt zich vooral op de grot met de zeven dwergen. "Het naastgelegen kasteeltje van de stiefmoeder nemen we ook mee. Maar dat gedeelte is waarschijnlijk minder lang dicht".

Aan het uiterlijk van Sneeuwwitje zal weinig veranderen, laat de Efteling bij Omroep Brabant weten. "Hooguit wordt de belichting iets anders. Maar we willen het sprookje intact houden. Zodat kinderen het sprookje op dezelfde manier zien zoals ook hun ouders het ooit voor het eerst zagen." Wel wordt de techniek achter het sprookje vervangen.

Advertentie via Ster.nl