NOS VoetbalAangepast

Topscorer aller tijden Hamsik schiet Napoli naar zege

Napoli houdt de koppositie in de Serie A vast na de 3-2 zege op Sampdoria. Marek Hamsik was trefzeker en lost Diego Maradona af als topscorer aller tijden van Napoli.

Hamsik scoorde zaterdagmiddag zijn 116de treffer voor Napoli en dat maakt hem de meest scorende speler van Napoli ooit. De 30-jarige Slowaak deelde al het record met Maradona, maar bracht daar tegen Sampdoria verandering in.

Vlak voor rust scoorde de middenvelder op aangeven van Dries Mertens. Het bleek de winnende treffer in de wedstrijd. Hamsik had 464 wedstrijden nodig om tot 116 doelpunten te komen. Maradona scoorde 115 treffers in 259 wedstrijden.

Door de treffer van Hamsik blijft Napoli lijstaanvoerder in Italië. Juventus, dat zaterdagavond de topper speelt tegen AS Roma, kan de ploeg bij winst naderen tot op één punt.

Icardi zag zijn strafschop gekeerd worden door de doelman van Sassuolo

Internazionale

Internazionale heeft dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Luciano Spalletti verloor met 1-0 van Sassuolo. Na een treffer van Diego Falcinelli kreeg Inter de kans om op gelijke hoogte te komen, maar vanaf elf meter faalde Mauro Icardi.

Door de tweede nederlaag op rij ziet Inter het gat met Napoli groeien naar vijf punten. AS Roma kan vanavond, bij winst op Juventus, de derde plek in de Serie A overnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl