ADO viert de 1-0 van Erik Falkenburg (m) ANP

ADO heeft geen kind aan gehavend PEC

time icon Aangepast

Een zwaar gehavend PEC Zwolle bleek niet opgewassen tegen ADO Den Haag. De 4-0 nederlaag in Den Haag heeft vooralsnog geen gevolgen voor de vierde plaats van de Zwollenaren. ADO klimt naar de zevende plaats.

Zonder Youness Mokhtar, Dirk Marcellis (beiden geschorst), Mustafa Saymak (geblesseerd) en Ryan Thomas (in afwachting van geboorte kind) was PEC geen schim van de ploeg die in de eerste seizoenshelft zoveel indruk maakte.

Vermakelijk

ADO sloot de vermakelijke eerste helft af met een 2-0 voorsprong en daarmee kwam PEC eigenlijk nog goed weg. Doelman Diederik Boer hield Sheraldo Becker twee keer van scoren af en ook Erik Falkenburg was dichtbij een treffer.

Falkenburg kopte wel raak uit een corner en ook op de kopbal van Bjørn Johnsen was Boer kansloos. Diezelfde twee spelers tekenden na rust ook voor de ADO-doelpunten. Na ruim een uur was het duel al gespeeld.

Arm PEC

Het arme PEC moest het duel ook nog eens met tien man uitspelen. Invaller Shaquile Woudstra stond amper in het veld toen hij zich verstapte en geblesseerd uitviel. PEC had op dat moment al drie keer gewisseld.

Een van die invallers was Stef Nijland, het was zijn 100ste invalbeurt in de eredivisie. Een statistisch feitje dat de hoofdrolspeler zelf koud liet. "Leuk voor de media, mij zegt het niets."

Fijne kerst voor ADO

In onvervalst Haags verwoordde Tom Beugelsdijk de stemming bij ADO: "Een betere kerst had ik nie kênne hêbbe." Trainer Alfons Groenendijk sloot zich van harte bij die woorden aan. "De zevende plaats is bijna niet te geloven als je ziet waar we vandaan komen. Tien maanden geleden stonden we nog onderaan."

De verliezende trainer John van 't Schip stapte snel over de nederlaag heen. "We wisten dat het moeilijk zou worden. We hebben een fantastische eerste seizoenshelft gehad, dit is jammer maar geen drama."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

John van 't Schip vindt nederlaag geen drama
Statistieken ADO Den Haag-PEC Zwolle

STER Reclame