Vincent van der Voort viert zijn overwinning op Steve Beaton
NOS SportAangepast

Van der Voort stoomt door; Dekker uitgeschakeld

Vincent van der Voort heeft de derde ronde bereikt van het WK darts. Hij was duidelijk te sterk voor Steve Beaton: 4-0. Jan Dekker kon het goede voorbeeld van Van der Voort niet volgen. Hij verloor met 4-2 van het Belgische talent Dimitri Van den Bergh.

Van der Voort, die in de eerste ronde al knap had afgerekend met Dave Chisnall, was goed op dreef tegen Beaton. Zijn gemiddelde van 101 per beurt was het hoogste dat hij de afgelopen drie jaar gooide op een groot toernooi. Met een finishpercentage van zestig procent gaf 'The Dutch Destroyer' de Engelsman geen schijn van kans.

"Het ging gewoon goed. Beaton stond niet zo goed te werpen en dat dwong ik natuurlijk ook wel af. Ik gaf hem zeker in de eerste twee sets geen kans", zei Van der Voort na afloop. In de derde ronde treft hij de winnaar van het duel tussen Raymond van Barneveld en Kyle Anderson.

Jeugdwereldkampioen te sterk voor Dekker

Jan Dekker heeft zijn fraaie overwinning op Jelle Klaasen in de eerste ronde geen vervolg kunnen geven. Jeugdwereldkampioen Dimitri Van den Bergh bleek met 4-2 te sterk.

Dekker kwam geen moment in zijn ritme en zag de Belg, nadat de Nederlander nog wel 1-1 in sets had gemaakt, uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Hoewel Dekker er nog wel 3-2 van maakte, kwam hij niet meer in de buurt van de overwinning.

Titelverdediger Michael van Gerwen is de derde Nederlander die vrijdag in actie komt in het Londense Alexandra Palace. 'Mighty Mike' neemt het in de avondsessie op tegen Engelsman James Wilson.

Uitslagen WK darts 22 december

Gerwyn Price - Ian White4-1
VINCENT VAN DER VOORT - Steve Beaton4-0
Dimitri Van den Bergh - JAN DEKKER4-2
Mensur Suljovic - Robert Thorntonn.n.b.
Gary Anderson - Paul Limn.n.b.
MICHAEL VAN GERWEN - James Wilsonn.n.b.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl