Het kerkje van Rhenoy ANP

De politie heeft een 50-jarige man uit Tricht aangehouden voor de zware mishandeling van een dominee in Rhenoy. Hij wordt verdacht van poging tot moord of doodslag, schrijft Omroep Gelderland.

De politie had de man al op het oog als verdachte, maar omdat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, kon hij niet worden aangehouden.

De 64-jarige dominee had op 21 november een afspraak met de man, die pianostemmer is. Toen het lang duurde voordat ze terugkwam, ging haar vriendin haar zoeken. Zij vond de vrouw bloedend op de grond van haar kerk. Ze was met een zwaar voorwerp op haar hoofd geslagen en raakte halfzijdig verlamd.

Gevangenisziekenhuis

De man werd op de dag van de mishandeling gevonden aan de Bommelweg in Wadenoijen, 18 kilometer verderop. Hij was er slecht aan toe en had dringend medische hulp nodig. Over zijn precieze klachten doet de politie geen mededelingen.

De verdachte ligt inmiddels in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Daar zal hij worden verhoord. Op 28 december beslist de rechtbank of hij langer vast blijft zitten.

STER reclame