Hulpdiensten bij de veerboot in Den Helder Inter Visual Studio / GLOCALmedia

De gijzeling op de kade bij Den Helder is beëindigd. Een speciale eenheid van de politie heeft de verwarde vrouw overmeesterd die een andere vrouw vasthield met een mes. Het slachtoffer is ongedeerd.

De vrouwelijke gijzelnemer hield ruim twee uur een jonge vrouw vast in het gebouw waar kaartjes worden verkocht voor de veerboot naar Texel. Wat ze precies wilde, was onduidelijk. De vrouw spreekt geen Nederlands. De gijzelnemer is naar het politiebureau gebracht.

Volgens de politie was ze zeer emotioneel. Een ooggetuige vertelde dat de vrouw op een andere vrouw afstapte in het gebouw van veerdienst Teso. "Ze zette een mes op haar keel en riep dat ze haar geen pijn wilde doen."

Op beelden is te zien dat de vrouwelijke gijzelnemer tegen omstanders schreeuwde en de gijzelaar onder dwang meenam.

Onderhandelaars

De hulpdiensten waren massaal aanwezig bij de veerboot in Den Helder. Agenten en medisch hulpverleners hielden de gijzeling van dichtbij in de gaten. Onderhandelaars gingen in gesprek met de vrouw.

Door de gijzeling voeren er tussen 08.30 en 11.00 uur geen boten tussen Den Helder en Texel. De dienstregeling is inmiddels weer hervat. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertraging.

STER reclame