Australian Federal Police
NOS NieuwsAangepast

Australische politie doet recordvangst meth: waarde 1 miljard dollar

De politie in Australië heeft een enorme lading van de harddrug methamfetamine onderschept. In een haven werd ruim een ton van het kristalvormig poeder gevonden, ook wel crystal meth genoemd. De straatwaarde wordt geschat op zeker een miljard Australische dollars (ruim 650 miljoen euro).

Agenten arresteerden in totaal acht mannen. Zes van hen versleepten drugs in zakken van een boot naar een bestelbusje in een haven in Geraldton, een plaats in West-Australië. In de stad Perth, ook aan de westkust, werden nog eens twee mannen opgepakt. De arrestanten zijn Australiërs van tussen de 33 en 52 jaar oud.

Recordvangst

Ze wilden de drugs vermoedelijk verkopen in het oosten van het land. Crystal meth wordt beschouwd als een van de schadelijkste drug in Australië, waar het de naam ice heeft.

De enorme drugsvangst is een record voor de Australische politie. Het vorige record stamde uit februari, toen bij Melbourne zo'n 900 kilo in beslag werd genomen. De meth was verstopt in houten vloerplanken, afkomstig uit China.

Australian Federal Police
Het bestelbusje waar de mannen de drugs inlegden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl