Bandidos-president Ramakers L1

"Je bent Bandidos by heart, het zit in ons hart." Daarmee reageert Bandidos-president Harrie Ramakers via de advocaat van de club op het verbod op de motorclub. "Bandidos zijn, zit niet in de kleding."

Volgens de rechtbank is Bandidos een wetteloze club die geweld aanmoedigt. Zowel Nederlandse als buitenlandse afdelingen zijn verboden. De Bandidos mogen geen clubhuis meer openen, evenementen organiseren of zich in clubkleren vertonen.

Tattoos

Advocaat Gitte Stevens van de motorclub zegt tegen 1Limburg dat het verbod lastig uit te voeren is. "Het verbod roept meer vragen op dan antwoorden. Wat zijn uiterlijke verschijningsvormen? Is dat ook een tattoo? Wat doe je dan als iemand normale kleding draagt, maar wel een tattoo heeft?" Stevens denkt dat de tattoo-dragers die moeten afdekken, maar denkt ook dat dat een probleem wordt.

Justitie zegt dat er nog geen straffen en boetes worden opgelegd tot een eventueel hoger beroep achter de rug is. Advocaat Van der Werf zei gisteren namens de Bandidos dat een hoger beroep "zeer waarschijnlijk" is. Justitie zegt dat op het dragen van bijvoorbeeld een Bandidos-hesje dan een celstraf van een jaar kan volgen.

Met het verbod door de rechtbank kunnen burgemeesters nu wel al verzoeken voor clubhuizen en vergunningen weigeren.

STER reclame