Paolo Guerrero
NOS VoetbalAangepast

Guerrero toch naar WK na strafvermindering na cocaïnegebruik

Peru-aanvoerder Paolo Guerrero kan toch meedoen aan het WK voetbal komende zomer. De 33-jarige aanvaller werd voor een jaar geschorst na een positieve dopingstest, maar in hoger beroep heeft de FIFA woensdagavond de straf verlaagd naar zes maanden.

Guerrero had na het WK-kwalificatieduel met Argentinië op 6 oktober een positieve dopingtest ingeleverd. Op 7 december werd bekend dat hij voor een jaar geschorst zou zijn, maar daar is de FIFA op teruggekomen. De schorsing ging met terugwerkende kracht in op 3 november, waardoor de Peruviaan op 3 mei weer in actie mag komen.

Vorige week ontkende Guerrero nog dat hij doping had gebruikt. Het verboden middel zou in zijn lichaam zijn gekomen door een niet goed schoongemaakte theepot. "Ik ben niet gek, natuurlijk drink ik geen cocathee, want ik weet dat dat schadelijk voor me kan zijn."

Peru kwalificeerde zich via de play-offs voor het eerst sinds 1982 voor de eindronde van het WK. Guerrero miste de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, omdat hij aanvankelijk voor dertig dagen werd geschorst.

Peru-aanvoerder Guerrero ontkent cocaïnegebruik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl