NOS NieuwsAangepast

Rook in ziekenhuis Den Helder, patiënten geëvacueerd

De spoedeisende hulp en poliklinieken op de benedenverdieping van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder zijn ontruimd vanwege rookontwikkeling. Die rook ontstond door werkzaamheden aan het dak. Er is geen brand geweest.

Vanwege de rook werden alle patiënten geëvacueerd uit de spoedeisende hulp en een aantal ruimtes waar spreekuren plaatsvonden. Het is niet bekend om hoeveel mensen het ging.

Alle operaties zijn uitgesteld en de operaties die bezig waren zijn afgemaakt, meldt het ziekenhuis. De huisartsenpost is tijdelijk verplaatst naar een andere plaats in het ziekenhuis. Uit voorzorg was de stroom enige tijd uitgeschakeld in een deel van het ziekenhuis, inmiddels is die weer aangezet.

Geen vlammen

De afdelingen spoedeisende hulp, de huisartsenpost, de operatiekamers en poliklinieken op de begane grond van het gebouw worden geventileerd en schoongemaakt. Zodra dat is gebeurd, gaan de afdelingen weer open.

Niemand is gewond geraakt.

Het ziekenhuis in Den Helder heette vroeger het Gemini Ziekenhuis. In 2015 fuseerde het met het Medisch Centrum Alkmaar tot de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl