Kreeft Louis mag zijn oude dag doorbrengen in het Dolfinarium
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Restaurantbezoeker redt enorme kreeft van het kerstdiner

In Haarlem is een gigantische kreeft van het kerstdiner gered. Het dier van ruim acht kilo werd door een restaurant geveild voor het goede doel. Een klant betaalde 400 euro om de kreeft een fijne oude dag te geven. Morgen wordt hij naar zijn nieuwe thuis gebracht: het Dolfinarium in Harderwijk.

Restauranteigenaar Fausto Albers heeft sinds twee jaar een zaak in Haarlem en zag tal van kreeften in de pan verdwijnen. "Maar toen kreeg ik deze en daar had ik wel een beetje moeite mee", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

De kreeft is waarschijnlijk zo'n tachtig jaar oud en Albers kon het niet over zijn hart verkrijgen de 'bejaarde' in een pan te gooien. "Zelfs mijn grote Engelse chef-kok van twee meter wilde zijn mes er niet inzetten." Hij besloot het beest te veilen.

Toen een klant 'Louis the Lobster' in het aquarium van het restaurant zag, besloot ze zijn leven te redden. Ze betaalde 400 euro en belde het Dolfinarium in Harderwijk. "We waren meteen enthousiast", zegt een woordvoerder. "Kreeften kunnen oud worden, maar dit is volgens onze biologe wel extreem oud."

Morgen wordt Louis naar het Dolfinarium gebracht. Daar krijgt de kreeft een privé-aquarium. De vierhonderd euro die betaald is, wordt overgemaakt naar The Clean Ocean Foundation, meldt NH Nieuws.

Advertentie via Ster.nl