Het Glazen Huis in Apeldoorn
NOS NieuwsAangepast

Tussenstand Serious Request na eerste dag bijna 920.000 euro

De eerste tussenstand van Serious Request is 917.633 euro. Dat is ruim 80.000 euro minder dan vorig jaar, toen was het ruim een miljoen euro.

NPO 3FM dj's Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zitten sinds gisteravond opgesloten in het Glazen Huis in Apeldoorn. Ze zetten zich tot en met kerstavond in om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Hulpverleners van die organisatie proberen dit keer met de opbrengst vermiste kinderen op te sporen, het contact met de familie te herstellen en hen weer thuis te brengen.

In het verleden leidde de actie tot hoge luistercijfers en opbrengsten, maar het marktaandeel van de jongerenzender zakt al jaren. Afgelopen week kelderde het marktaandeel naar onder de 4 procent. Vijf jaar geleden was dat nog ruim 12 procent.

Nagellak-Tijn

Afgelopen jaar was de totale opbrengst van Serious Request ruim 8,7 miljoen euro. Meer dan een kwart van dat bedrag werd binnengehaald door kankerpatiënt Tijn. Hij haalde door nagels te lakken 2,5 miljoen euro op. De eerste editie in 2004 van Serious Request was goed voor ruim 900.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl