Mustafa Saymak, Younes Namli, Youness Mokhtar en Terell Ondaan vieren de 1-0 van PEC Zwolle

PEC, Willem II en Cambuur laten zich niet verrassen

PEC Zwolle, Willem II en SC Cambuur hebben de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. PEC rekende in eigen huis af met NEC (2-0), Willem II versloeg RKC (3-0) en Cambuur won van de amateurs van GVVV (3-0).

PEC, bekerwinnaar in 2014, begon sterk tegen NEC en dat leverde al na twee minuten een strafschop op, na een overtreding van Frank Sturing op Youness Mokhtar. Erik Bakker, die afgelopen weekend in de eredivisie tegen Willem II een penalty benutte, zag zijn inzet ditmaal gekeerd worden door NEC-doelman Joris Delle.

NEC-doelman Joris Delle stopt de penalty van Erik Bakker

De thuisploeg hield ook na de gemiste strafschop een overwicht en na twintig minuten volgde alsnog de verdiende voorsprong. Mokhtar werkte zich met hulp van twee NEC-verdedigers het strafschopgebied in, waarna hij hard raak schoot.

Direct na rust verdubbelde PEC de voorsprong. Younes Namli zette na een prima actie voor, waarna Terell Ondaan de bal bij de tweede paal binnenwerkte.

Omdat de Zwollenaren daarna gas terugnamen kwam NEC wat meer aan aanvallen toe. Grote kansen leverde dat echter niet op en PEC speelde de wedstrijd rustig uit.

Fran Sol (l) bedankt Jop van der Linden, de aangever van zijn tweede doelpunt

Fran Sol schiet Willem II ronde verder

Willem II bereikte voor het eerst in elf seizoenen de laatste acht, door een 3-0 zege op buurman RKC Waalwijk. De Tilburgers speelden niet geweldig, maar kunnen altijd vertrouwen op hun dodelijke spitsenduo.

Na een half uur moest Fran Sol het echter alleen doen door een blessure bij Bartholomew Ogbeche. De Spanjaard versaagde niet en trof het doel met een gelukkig lobje en een knappe kopbal. Nog voor rust schoot Ismail Azzaoui alle spanning uit de wedstrijd: 3-0.

Nigel Robertha viert zijn doelpunt tegen GVVV op eigen wijze

SC Cambuur verslaat GVVV

In Leeuwarden kende SC Cambuur weinig problemen met GVVV, hoewel de amateurs (tweede divisie) de profs voor rust wel op 0-0 hielden. Issa Kallon (paal) en Nigel Robertha (afgekeurde goal) waren namens Cambuur dicht bij de openingstreffer.

Na rust wist Cambuur het verschil in kwaliteit wél in de score uit te drukken. Robertha tikte op aangeven van Kallon de 1-0 binnen, waarna Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip (strafschop) de eindstand op 3-0 bepaalden.