Antoine Griezmann is het middelpunt van een ruzie tussen Atlético Madrid en FC Barcelona AFP
NOS Voetbal Aangepast

Atlético klaagt bij FIFA over Barcelona

Atlético Madrid heeft een officiële klacht over FC Barcelona ingediend bij de wereldvoetbalbond FIFA. Volgens de Madrilenen zoekt Barcelona herhaaldelijk contact met sterspeler Antoine Griezmann en zijn omgeving over een eventuele transfer.

"We kunnen dit niet toestaan. Griezmann staat nog lang bij ons onder contract. Dit kan ook invloed hebben op de competitie, waar Barcelona nu koploper is en wij tweede staan", laat een woordvoerder van Atlético weten.

Zomer 2022

Griezmann heeft nog een contract tot de zomer van 2022 in Madrid. De 49-voudig international van Frankrijk heeft zich ontpopt tot sterspeler bij Atlético. Hij kwam in 179 officiële wedstrijden tot negentig doelpunten en dertig assists.

De aanvaller behoorde vorig jaar onder meer tot de laatst overgebleven genomineerden voor de titel Europees voetballer van het jaar en de FIFA-prijs voor speler van het jaar.Barcelona wil niet reageren op de aantijgingen van Atlético. De FIFA heeft bevestigd dat het de klacht heeft ontvangen. Of de voetbalbond ook maatregelen zal nemen is nog onduidelijk.

Guillermo Amor, directeur van Barcelona, sprak zich zondag uit over een mogelijke overgang van Griezmann. Hij zei dat er "contact zou kunnen zijn geweest" met de aanvaller. "Want Barcelona praat met wel meer spelers", stelde Amor.

STER reclame