Wybren van Haga

VVD onderzoekt integriteit Tweede Kamerlid Van Haga

De integriteitscommissie van de VVD gaat onderzoek doen naar Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Hij zou in Amsterdam panden verhuren en zich niet houden aan de nieuwe regels die daarvoor gelden.

Het Parool meldde zaterdag dat Van Haga zeven of acht panden verhuurt aan meer dan twee huurders. Hij heeft daarvoor geen vergunning, terwijl dat in Amsterdam sinds januari wel nodig is. De stad ziet een pand niet meer als één zelfstandige woning, maar als een pand met meerdere onzelfstandige woningen.

Van Haga gaf zaterdag al toe dat de Amsterdamse krant de problemen goed had weergegeven. Hij zei dat hij tijd nodig had om aan de nieuwe regels te kunnen voldoen.

"Ik geloof niet dat mij iets te verwijten valt. De VVD is een onderzoek aan het doen en dat wacht ik met vertrouwen af", zegt het Tweede Kamerlid vandaag.

Honderd panden

Volgens het Meldpunt Ongewenst Verhuurverdrag in Amsterdam legt Van Haga de problemen neer bij huurders. "Hij zegt huurcontracten op, terwijl hij gewoon vergunningen voor kamerverhuur moet aanvragen."

Van Haga is door het aantreden van het nieuwe kabinet in oktober in de Tweede Kamer gekomen. Hij bezit volgens Het Parool meer dan honderd panden, vooral in Amsterdam en Haarlem.

VVD-fractieleider Dijkhoff heeft om het onderzoek gevraagd. Hij zegt dat hij zich kan voorstellen dat mensen denken: alweer een VVD'er in opspraak. "Daarom is het voor hem zelf belangrijk dat we het serieus nemen", aldus Dijkhoff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl