Teambuilding in China: vrouwen die elkaar in het gezicht slaan

Aangepast

In China is een rel ontstaan rond een bedrijfsuitje van een cosmetisch bedrijf in Nanchang. De organisatoren vonden het kennelijk een goed idee dat vrouwelijke werknemers knielend op een podium elkaar met de vlakke hand in het gezicht sloegen. Managers en andere werknemers keken toe. Verschillende video's van de teambuilding-sessie worden volop gedeeld op sociale media.

De video van het bedrijfsuitje

Het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar. Eerder verklaarde een leidinggevende dat de oefening bedoeld was om meer samenhang in het team te creëren. Op de achtergrond van de video valt in grote letters "Team wolf" te lezen. De Chinese nieuwssite Shanghaiist citeert een werknemer van het bedrijf die zegt werknemers door het slaan ook een 'wolfkracht' moesten ontwikkelen.

Het is niet de eerste keer dat teamuitjes, trainingen of straffen voor werknemers in het land voor ophef zorgen. In januari dook een video op waarop was te zien dat vrouwelijke medewerkers van techbedrijf Tencent met hun mond een dopje van een flesje water moesten halen dat mannelijke collega's tussen hun dijen klemden. De suggestie die daarbij werd gewekt, was dat ze de mannen oraal bevredigden.

Chinese media berichtten ook over werknemers van andere bedrijven die onder meer vieze dingen moesten eten, op hun knieën over straat moesten kruipen, vuilnisbakken moesten kussen of door de stad moesten rennen in hun onderbroek.

STER Reclame