NOS SportAangepast

'Nederland vindt het normaal dat de hockeyvrouwen winnen'

Het is een bijzonder Nederlands sportjaar geweest met hoogte- en dieptepunten. Vanavond zullen ze nog eens uitgebreid aan bod komen op het jaarlijkse Sportgala waar de sportmannen, vrouwen, coaches en ploegen in het zonnetje worden gezet.

Hockeyinternational Kitty van Male won afgelopen jaar met Oranje de Hockey World League en het EK in eigen land. Goede prestaties, maar toch ontvingen de hockeyvrouwen uiteindelijk geen nominatie voor de titel 'Sportploeg van het Jaar'.

'Nederland vindt het normaal als de hockeyvrouwen winnen'

Dit in tegenstelling tot de hockeymannen, die op basis van hun Europese titel wel een nominatie verdienden. "Heel Nederland vindt het normaal dat de hockeyvrouwen iets winnen", verklaart de 29-jarige Van Male.

Nederlandse hockeysters pakken Europese titel in eigen huis

Vanzelfsprekend is dat echter niet, zeker niet sinds het vertrek van bepalende speelsters als Maartje Paumen, Joyce Sombroek, Ellen Hoog, Naomi van As en Willemijn Bos na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Met een gerenoveerde ploeg, met veel nieuwe, jonge speelsters, werden de hockeyvrouwen Europees kampioen.

Niet zichtbaar

Hoewel ze te boek staat als een van de routiniers beseft Van Male dat ze geen grote bekendheid geniet bij het publiek. "Dat klopt, ik heb daar altijd bewust voor gekozen. Ik denk ook dat het mijn kracht is dat ik veel dingen op de achtergrond doe en aanpak, maar dat is niet altijd voor iedereen zichtbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl