NOS VoetbalAangepast

Gudde hoopt in februari op witte rook boven de Zeister bossen

Algemeen directeur Eric Gudde van KNVB neemt zoals bekend ruim de tijd voor de aanstelling van een nieuwe technisch directeur en een bondscoach. De Schiedammer lichtte maandag tijdens de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist wel een tipje van de sluier op. Hij hoopt in februari op witte rook boven de Zeister bossen.

Gudde hoopt in februari op witte rook

"In januari zijn we, denk ik, nog wel bezig met de analyses en worden vervolgens de eerste gesprekken gevoerd. Dus ik hoop in februari", aldus Gudde, die de voorbije weken een rondgang maakte langs clubs, directeuren en andere voetbalprominenten om te praten over diverse zaken met betrekking tot de staat van het Nederlands voetbal.

"Ik heb met diverse mensen gesproken: stafleden van vroeger, stafleden van nu, coaches en spelers. Het is dus een variëteit van gesprekken geweest", vertelt Gudde.

Twee technisch directeuren

De algemeen directeur wil nog niet veel kwijt over de definitieve invulling van de KNVB-staf, maar sluit niet uit dat de voetbalbond vanaf 2018 met twee technisch directeuren gaat werken. "Ik weet niet of dat de goede benaming is, maar ik heb vanaf het begin niets uitgesloten, dus dit ook niet."

Gudde liet vorige maand weten eerst een technisch directeur te willen aanstellen en daarna een bondscoach. "Een technisch directeur is belangrijk. Niet alleen voor Oranje, maar ook voor Jong Oranje en de opleiding. Een goede technisch directeur is een noodzaak voor de KNVB", aldus Gudde toen.

Ronald Koeman

De voormalig Feyenoord-directeur weigert nog altijd op namen in te gaan, ook als die van Ronald Koeman de revue passeert als het gaat om de invulling van de positie van de bondscoach. "Ik heb met zo veel mensen gesproken, maar ik heb de afspraak dat ik geen namen noem. Dus op deze naam hoef ik ook niet in te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl