ANP

De politie in IJsland, Polen en Nederland heeft een grote, gecoördineerde actie uitgevoerd tegen producenten van synthetische drugs. De actie werd gecoördineerd door de Europese politie-organisatie Europol en Eurojust, waarin de gerechtelijke autoriteiten van de EU samenwerken.

De grote politie-actie, vorige week, was specifiek gericht tegen een grote criminele organisatie die synthetische drugs produceert en smokkelt. De drugsbende bestaat volgens Europol voornamelijk uit criminelen uit Polen.

Lopend onderzoek

In de drie landen zijn acht mensen aangehouden. Ook zijn op dertig plaatsen gebouwen, waaronder woonhuizen, doorzocht, waarbij verschillende soorten drugs werden gevonden.

Daarnaast heeft de politie beslag gelegd op bankrekeningen, auto's en appartementen met een totale waarde van ruim 1,8 miljoen euro.

Geen toelichting

Het onderzoek naar de drugsbende loopt inmiddels zeker een jaar en is nog niet afgerond. Europol geeft daarom ook geen toelichting op het bericht en zegt niets over de identiteit van de arrestanten of de plaatsen waar huiszoeking is gedaan.

Volgens een woordvoerder van Europol zijn er de komende tijd meer resultaten van het onderzoek te verwachten. Ze wilde niet zeggen of dat binnen dagen, weken of maanden zou kunnen zijn.

STER reclame