NOS VoetbalAangepast

Griezmann shockeert en excuseert zich na 'racistische' foto

Antoine Griezmann heeft voor grote opschudding gezorgd op social media door op Instagram een foto te plaatsen waarop hij verkleed is als basketballer van de legendarische Harlem Globetrotters. Griezmann had zich zo verkleed vanwege een feest in de stijl van de jaren 80.

De inmiddels verwijderde foto van Antoine Griezmann

De 26-jarige Franse aanvaller van Atlético Madrid werd op Instagram en Twitter beschuldigd van racisme omdat hij zichzelf zwart had laten schminken en een pruik met donker kroeshaar had opgezet.

"Rustig aan jongens, ik ben gewoon een fan van Harlem Globetrotters. Het is juist een eerbetoon", reageerde Griezmann in eerste instantie.

Excuses

Niet veel later verwijderde hij zijn bericht en plaatste een nieuwe waarin hij zijn excuses aanbood. "Ik geef toe dat het onhandig was. Als ik mensen pijn heb gedaan, bied ik hierbij mijn excuses aan."

Griezmann wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met FC Barcelona en Manchester United. Zijn huidige club Atlético Madrid heeft de voorbije dagen laten doorschemeren bereid te zijn de aanvaller te verkopen.

Nadat de foto van de als zwarte basketballer verklede Griezmann was verschenen, ontstond vooral onder fans van Manchester United een golf van protest. Zij riepen hun club op de Fransman niet naar Engeland te halen. Ook plaatsten zij teksten als "schakel de UEFA in" en "schande".

Spaanse media brachten zondagavond berichten waarin gemeld werd dat Griezmann op het punt zou staan een contract bij FC Barcelona te tekenen. Met die transfer zou een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl