Alex Pastoor
NOS VoetbalAangepast

Sparta ontslaat trainer Pastoor

Trainer Alex Pastoor is door Sparta ontslagen. Directe aanleiding is de 7-0 nederlaag van de Rotterdamse club vandaag voor eigen publiek tegen stadgenoot Feyenoord. Sparta kende al een moeizame start van het seizoen en staat op de 17de (voorlaatste) plaats in de eredivisie.

Hoofd jeugdopleiding Dolf Roks, die in het verleden reeds als trainer, assistent en technisch directeur werkzaam was bij Sparta, neemt Pastoors taken vanaf maandag voor een week op interim-basis over, tot en met de uitwedstrijd komende zondag tegen FC Groningen. Daarna volgt een structurele oplossing.

"Pastoor is een goede trainer, maar uiteindelijk tellen de resultaten", lichtte voorzitter Rob Westerhof toe. "Gezien de resultaten in de eerste seizoenshelft hadden wij niet meer het vertrouwen om het op deze manier te doen."

Beenhakker en Metgod

Het bestuur gaat in overleg met technisch adviseurs Edward Metgod (sinds september) en Leo Beenhakker (sinds november) op zoek naar een opvolger. De club zoekt een nieuwe coach en een nieuwe technisch directeur. Pastoor bekleedde de afgelopen twee jaar beide functies.

Pastoor volgde op 1 januari 2015 Gert Kruys op als trainer van Sparta en leidde de Kasteelclub in 2016 naar het kampioenschap in de Jupiler League. Afgelopen seizoen wist Sparta zich met een vijftiende plaats ternauwernood te handhaven op het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl