Thales doet miljardenbod op AEX-fonds Gemalto

time icon Aangepast
AFP

De Franse technologiebedrijf Thales heeft een bod gedaan van 4,75 miljard euro op de digitale beveiliger Gemalto. Thales biedt 51 euro per aandeel, dat is ruim 4 euro meer dan de koers van vrijdag op de Amsterdamse beurs. De raad van bestuur van Gemalto raadt zijn aandeelhouders aan om akkoord te gaan met de overname.

Gemalto is de grootste fabrikant van simkaarten ter wereld. Ook maakt het Nederlandse bedrijf de NFC-chips die onder meer in paspoorten worden gebruikt en ontwikkelt het beveiligingssoftware.

Volgens Thales past de overname in zijn strategie om meer te investeren in digitale technologie, zoals data-analyse en kunstmatige intelligentie. Dankzij de beveiligingssystemen en -software van Gemalto kan het bedrijf aan ondernemingen en overheden naar eigen zeggen unieke oplossingen bieden voor hun databeveiliging.

De afgelopen week probeerde het Franse ict-bedrijf Atos tevergeefs om Gemalto over te nemen. De raad van bestuur wees dat bod af, onder meer omdat het met 4,3 miljard euro te laag was.

STER Reclame