Evacuaties Santa Barbara door bosbranden Californië

Aangepast
AFP

Door de aanhoudende bosbranden in Californië wordt nu ook de stad Santa Barbara bedreigd. Inwoners van bepaalde delen is aangeraden zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken.

Door de aanwakkerende noordenwind is het vuur weer opgelaaid. Ook de weersverwachting biedt weinig soelaas: het blijft hard waaien en het blijft heet en droog. Het gaat in omvang inmiddels om de derde brand in de geschiedenis van de Amerikaanse staat.

Ook de dierentuin in Santa Barbara bereidt zich voor op een mogelijke evacuatie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bosbranden bij Santa barbara: ook de dierentuin wordt bedreigd

750 huizen verwoest

De branden worden Thomas Fire genoemd, naar de plek waar ze begin deze maand ontstonden: het Thomas Aquinas College bij Santa Paula. Meer dan duizend gebouwen zijn in de as gelegd, waaronder 750 huizen.

Meer dan 100.000 hectare natuur is verbrand. Het bestrijden van de branden heeft tot nu al meer dan 100 miljoen dollar gekost. Voor zover bekend zijn er twee mensen omgekomen: een 32-jarige brandweerman en 70-jarige vrouw die een auto-ongeluk kreeg toen ze voor de vlammen vluchtte.

STER Reclame