Reeks autobranden in Den Bosch bij wagens dakdekkersbedrijven

Aangepast
Een van de uitgebrande auto's Theo Verbruggen / NOS

In Den Bosch zijn vijf bedrijfsauto's door brand getroffen. Volgens Omroep Brabant zijn alle getroffen wagens van dakdekkersbedrijven. De politie doet onderzoek, omdat ze uitgaat van brandstichting.

Ook is er buurt- en sporenonderzoek gedaan. Er is nog geen zicht op een dader of daders.

Vanochtend ging voor de vijfde keer in korte tijd een auto in vlammen op. Gisteravond vlogen in een tijdsbestek van nog geen tien minuten vier bedrijfswagens in verschillende straten van de wijk Meerendonk in brand. Ook een in de buurt geparkeerde personenauto liep schade op door het vuur.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Auto's van Bossche dakdekkers in brand gestoken

Aan het begin van de nacht ontstond een wijk verderop brand in een auto van een andere dakdekker. De politie verstuurde vervolgens een Burgernetbericht met het verzoek om verdachte zaken te melden.

Concurrentie

Een van de gedupeerde dakdekkers, Sacha Smulders van 123Dakreparatie, is er ook van overtuigd dat de branden zijn aangestoken. "Ze hebben bij alle bedrijfswagens de zijramen ingeslagen en het interieur in brand gezet", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Hij is ervan overtuigd dat het gaat om gerichte acties. "Het is geen toeval dat de slachtoffers allemaal dakreparateurs zijn. Zo willen de daders de concurrentie uitschakelen. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet."

De dakdekkers in de wijk Meerendonk zijn volgens hem eerder getroffen door diefstal en vernielingen.

STER Reclame