Luuk de Jong (rechts) heeft PSV op voorsprong gezet
NOS VoetbalAangepast

ADO-debutant Kuipers wijst PSV de weg

PSV heeft zich na twee eredivisieduels zonder zege hersteld met een ruime overwinning op ADO Den Haag: 3-0. De koploper kreeg daarbij flink de hulp van Nick Kuipers, die zijn debuut in de eredivisie maakte.

De 25-jarige verdediger, deze zomer overgekomen van MVV, zou op de bank beginnen, maar kreeg toch een basisplaats omdat Tom Beugelsdijk in de warming-up niet fit bleek te zijn.

Voor Kuipers werd het een debuut om snel te vergeten. Na vijf minuten liet hij Luuk de Jong makkelijk bij zich vandaan lopen, waarna de spits op aangeven van Santiago Arias scoorde. Twee minuten later probeerde Kuipers de bal weg te werken, maar hij schoot vol tegen De Jong aan, waarna de bal in het doel rolde.

Luuk de Jong troeft ADO-debutant Nick Kuipers af: 1-0

De gifbeker was nog niet leeg voor Kuipers, want een half uur later duwde hij Steven Bergwijn omver en kon Marco van Ginkel vanaf de stip voor 3-0 zorgen.

Daarvoor waren Hirving Lozano en Jorrit Hendrix al dicht bij de 3-0 geweest en had Daniel Schwaab op de lijn een doelpunt van ADO-spits Bjørn Johnsen voorkomen.

Daniel Schwaab kan nog net een Haagse treffer voorkomen

Dat er in het resterende uur niet meer gescoord werd, mocht vooral Lozano zich aanrekenen. De Mexicaan liet enkele grote kansen liggen. Ook tegen tien man - Thomas Meissner kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart - kon PSV het net niet meer vinden.

Kuipers: blij met het vertrouwen

Het was al met al niet het eredivisiedebuut waar Kuipers van had gedroomd. "Bij de eerste goal dacht ik: oké, dit is gebeurd, nu weer oppakken. En kort daarna is dat andere moment waarbij er een miscommunicatie is. Maar ook dat moet je accepteren en dan de wedstrijd zo goed mogelijk uitspelen. Ja, het was een minder begin..."

En toen veroorzaakte hij ook nog eens strafschop. "Nou, ik denk dat daar heel weinig aan de hand was. Zonde. Maar ik ben blij dat ik het vertrouwen van de trainer heb gekregen. Mentaal en fysiek ben ik er ook prima doorheen gekomen."

Groenendijk verweet Kuipers ook niets. "Hij traint goed, is fit en kan met zijn sterke fysiek goed tegen een type-Luuk de Jong spelen. Die jongen is een voorbeeldprof. Hij zag er bij de eerste twee goals inderdaad niet goed uit, maar ik blijf ook achteraf zeggen dat dat de beste oplossing was."

"Daarom liet ik hem ook staan. Hier word je een grote kerel van. Hier moet je als prof mee om kunnen gaan. Hij heeft zich ook behoorlijk hersteld in de tweede helft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl